Blog

Word heftruck chauffeur of reachtruck chauffeur via Urgent Uitzendburo.

Een baan als heftruck en -/ of reachtruck chauffeur is erg populair. Een mooi moment voor een carrière switch.

Wat is het verschil tussen heftruck en reachtruck?

Een reachtruckchauffeur en heftruckchauffeur zijn twee verschillende beroepen. Het begint al met de zitpositie. Een reachtruck bestuurder zit namelijk zijwaarts aan de voorkant. Door deze zitpositie zit de bestuurder dwars op de rijrichting hierdoor, is het zicht op de rijweg en werkomgeving maximaal. Een heftruck bestuurder zit achter de vork.

Heftrucks zie je zowel binnen als buiten. De reachtruck wordt vooral in magazijn ingezet. Dit komt vanwege de soort banden onder de reachtruck. Zoals de naam al doet vernoemen kan de reachtruck gemakkelijk ergens bij. Daarom wordt de reachtruck vaak gebruikt in een magazijn. Het wordt vooral gebruikt om goederen in stellingen op te slaan en of uit stellingen te halen.

Zit er salarisverschil tussen een heftruck en reachtruck chauffeur?

Het verschil in salaris tussen reachtruck en heftruck bestuurders is nihil. Afhankelijk van de ervaring verdienen beide tussen de ongeveer €1.740,- –  €2.045,- bruto per maand.

Heb je een certificaat nodig?

Voor beide trucks heb je een certificaat nodig. Dit zijn twee losse certificaten maar in sommige gevallen kun je een combinatie certificaat halen. Vaak kun je via je werkgever je certificaat halen. Deze is 5 jaar geldig, hierna moet deze opnieuw verlengt worden.

Wanneer je werkt als een heftruck chauffeur of reachtruck chauffeur heb je een cruciale rol binnen het bedrijf. Je maneuvreert zware objecten in smalle magazijnen. Jij zorgt ervoor dat de juiste objecten op de juiste plaats zijn, op het juiste moment.

Ben jij klaar voor een carrière switch? Bekijk de vacatures voor heftruck chauffeurs en reachtruck chauffeur bij Urgent Uitzendburo.