Wat heb je nodig om in Nederland te mogen werken?

Wanneer je in Nederland woont betekent het niet automatisch dat je mag werken. Of je hier mag werken hangt af van je nationaliteit. Wanneer je uit een Europees land komt, is het toegestaan om in ieder land van de Europese Economische Ruimte (EER) te werken. Dit geldt dus ook in Nederland. Je hoeft daarom geen werkvergunning aan te vragen. 

Wanneer je op gesprek komt bij Urgent Uitzendburo heb je de volgende dingen nodig; 

  • Een geldig en onbeschadigd identiteitsbewijs of paspoort, een rijbewijs is niet voldoende. 
  • Een Burgerservicenummer (BSN) is noodzakelijk om te kunnen werken in Nederland. 
  • Een woonadres. 
  • Om jou te kunnen uitbetalen heb je een IBAN en een Swift Code nodig.

Wat is een BSN nummer?

Het BSN is een uniek persoonsnummer voor iedereen die staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen. De overheid gebruikt het BSN nummer om je gegevens te kunnen inzien, met dit nummer kun je bij ieder overheidsloket terecht. Met het BSN nummer kun je jezelf ook identificeren bijvoorbeeld bij de huisarts of bij de zorgverzekeraars.

Hoe kom ik aan een BSN nummer?

Wanneer je voor korter dan 4 maanden naar Nederland komt om bijvoorbeeld te werken of te studeren dan kan je jezelf laten inschrijven als niet-ingezetene in het BRP. Dit wordt ook wel RNI genoemd. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je een BSN nummer. Met dit nummer kun je voor 4 maanden werken in Nederland. 

Ga voor meer informatie naar www.rijksoverheids.nl 

Wat is een IBAN en een Swift Code

Om je te kunnen uitbetalen heb je een bankrekening nummer. IBAN staat voor International Bank Account Number. Dankzij het IBAN kun je gemakkelijker internationale transacties maken. Sinds 2014 staat je volledige IBAN nummer op je bankrekening. Je kunt je IBAN nummer dan ook overal zien wat met je rekeningnummer te maken heeft. 

Wat is een Swift Code?

Swift is een communicatiesysteem die het makkelijker maakt voor banken om met elkaar te communiceren. Wanneer je geld wilt overmaken naar een land buiten de SEPA zone dan heb je BIC/SWIFT nodig. Bijna alle landen binnen Europa vallen in de SEPA zone behalve Andorra, Montenegro en Kosovo niet. Ook wanneer een land binnen de EU niet met de Euro betaalt heb je een Swift code nodig. 

Twijfel je of je de juiste papieren hebt om in Nederland te mogen werken? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.